Makó Térség

Papír-Betlehemek, örömteli rajzok a Hagymaházban

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a Hagymaház Galéria ebben az évben is meghirdette karácsonyi alkotói pályázatát, Makón és a térségben élő általános és középiskolás tanulók számára. A versenykiírás újszerűsége az, hogy két technikai kategóriában is lehet nevezni.

Oláh Nóra – Makó

Papír Betlehem” címmel, plasztikus alkotások jelentik az egyik kategóriát, melyre térbeli alkotásokkal lehet nevezni. A pályázók papírból – hajtogatással, ragasztással, papírmaséval, vagy más technikával – készíthetik el a karácsony legszebb történetének szereplőit és helyszínét. A pályaművek készülhetnek egyéni vagy csoportmunkában, lehetnek színesek vagy egyszínűek. A kikötés az, hogy az alapanyaga papírból készüljön, de kiegészítő elemeihez más anyagokat is (fa, textil, gomb, szalma, stb.) fel lehet használni. Természetesen csak önálló munkákkal lehet nevezni; az előnyomtatott, előre gyártott, vagy felnőtt által készített pályaművek nem kerülnek értékelésre.

betlehem

A többéves hagyományoknak megfelelően a sík alkotásokat is várják a szervezők. „Amit én adhatok” címmel a pályázók a rajz és a festészet eszközeivel mutathatják be, hogy jótetteikkel, szeretetükkel hogyan tudják szebbé tenni családjuk és a környezetükben élők hétköznapjait és ünnepeit.

A pályaművek készülhetnek, egyéni vagy csoportmunkában, nagyságuk az A/4 lap méretétől a 50×70 cm-es karton-méretig terjedhet. A technika szabadon választott: lehet rajzolni ceruzával, filctollal, zselés tollal vagy zsírkrétával, festeni akvarellel, temperával, esetleg olajjal. A bátrabbak linó- és papírmetszettel, monotípiával, karctechnikával vagy kollázzsal is nevezhetnek a versenyre.

410_betlehem-papirbol-nyomtathato-mintaivvel

A pályaművek hátoldalán az alábbi adatokat kell jól olvashatóan feltüntetni: a pályázó neve, életkora, osztálya, iskolájának neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, felkészítő tanár/szülő neve, elérhetőségei (e-mail, telefon).

Mindkét kategóriában külön korcsoportokban (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kerülnek értékelésre és díjazásra a pályamunkák. A helyezésekről és a díjak odaítéléséről szakmai zsűri dönt.

0

(A képek illusztrációk)

A pályaműveket 2016. december 12-ig, hétfőig lehet eljuttatni a Hagymaházba (6900 Makó, Posta u. 2.), személyesen vagy postai úton. A legszínvonalasabb pályaművekből 2016. december 15-én kiállítás nyílik a Hagymaház aulájában. A megnyitó keretében kerül sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására is.

 

.