Makó

Öngólokat rúgott a makói DK

Török Miklós képviselő nem szavazta meg sem a városi költségvetést, mely része volt a 70 éven felüliek Erzsébet utalványa, sem a 65 éven felüliek ingyenes szemétszállításának bevezetését. Tegnapi sajtótájékoztatóján mégis kampányfogásnak nevezte, hogy csak a Fidesz frakció írta alá az ezekhez mellékelt kísérőlevelet.

Korom András – Makó

Török Miklós, a Demokratikus Koalíció listás települései képviselője – egyetlenként – nemmel szavazott a február 10-én elfogadott városi költségvetésre, mely része volt, hogy a 70 év feletti nyugdíjasok idén karácsony előtt is 5-5000 forintos Erzsébet utalványt kapnak. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke tegnapi, a Török Miklóssal közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: méltatlannak tartja, hogy képviselőtársa nem került fel sem a kísérőlevél fotójára, se nem szerepel a levél aláírói között.

Török Miklós egyébként a június 29-i ülésen szintén egyetlenként nemmel szavazott, amikor a testület a 65 év fölöttiek számára biztosított ingyenes szemétszállításról döntött. Tegnap szintén azt kifogásolta, hogy lemaradt az ellenzék az ehhez járó kísérőlevélről. Azt mondta, hogy vagy a teljes testületnek, vagy a képviselők nevében csak a polgármesternek kellett volna aláírnia a levelet.

Az ügyben korábban pengét váltott a Jobbik és a Fidesz frakcióval. Az utóbbi azt közölte, hogy a sajtóban a Jobbik helyi elnöke által nehezményezett kísérőlevelet nem az önkormányzat, hanem a Fidesz frakció fizette. Az előbbi erre válaszként azt írta „Ha a Vásárhelyről irányított makói bábfrakció nem a makói nyugdíjasok szavazatait szeretné megvásárolni, akkor szórólapok nélkül adta volna át számukra a karácsonyi 5 000 Ft-os utalványt.”

A nyugdíjasoknak szánt 5000 forintos, a körzet képviselői által személyesen átadott utalványhoz eddig mindig vittek kísérőlevelet is.

Mit szól a DK kifogásaihoz?

  • álságosak (69%, 38 Votes)
  • igazuk van (31%, 17 Votes)

Total Voters: 55

Betöltés ... Betöltés ...