Makó színes

Kéthavi bérleti-díj kedvezményt kapott makói legújabb szórakozóhelye

Novemberben és decemberben csupán a bérleti-díj felét kell fizetnie a József Attila utca 2. földszint 2-4. számú üzlethelyiség bérlőjének.

Korom András – Makó

Az év utolsó két hónapjában elengedte a város a Coffee Sophie Kft. bérleti díjának felét. Ez az a cég, mely a nemrégiben nyílt, s azóta népszerűvé vált Loft-ot üzemelteti.

A gimnáziummal szemközti sarki két korábbi üzlethelyiségben nyílt szórakozóhely bérlőjével még június 1-jével kötött helységbérleti szerződést az önkormányzat. Ennek értelmében a cég 1,5 millió forintot fordított a helyiségek felújítására, majd annak vendéglátó-ipar egységgé való átalakítására.

A felújításba nem csak a két szomszédos üzlethelyiség egybenyitása, de a padlóburkolat felújítása, a nyílászárók tűzrendészeti szempontból való átalakítása és a helyiségek HACCP előírások szerinti átalakítása is beletartozott.

Bár a Dancsi Magdolna Katalin ügyvezette cég a bérleti jogviszony napjától már kapott 2 havi díjmentességet, ám a kivitelezés és az engedélyek miatt a Loft csak nemrégiben nyitott. A testület ezért engedte el az év végi két havi bérleti díja felét.

A 250 négyzetméteres helyiség bérleti díja egyébként havonta 151 ezer 500 forint + ÁFA, azaz négyzetméterenként havi nettó 605 forint, a cégnek le kellett tennie 302 ezer 400 forint +ÁFA kauciót. A bérleti szerződése 2017. június 1-től egészen 2021. június 30-ig tart.

A Coffee Sophie Kft., a cégbírósági nyilvántartás szerint idén június 16-án jegyezték be, 3 millió forint alaptőkével. Fő tevékenységi köre az italszolgáltatás. Tulajdonosa az ügyvezetőnek megjelölt Dancsi Magdolna Katalin (Apátfalva, Széchenyi utca 11.) és fia, Károlyi Zoltán (Makó, Munkás utca 67.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.