Makó Színes

Kéthavi bérleti-díj kedvezményt kapott makói legújabb szórakozóhelye

Novemberben és decemberben csupán a bérleti-díj felét kell fizetnie a József Attila utca 2. földszint 2-4. számú üzlethelyiség bérlőjének.

Korom András – Makó

Az év utolsó két hónapjában elengedte a város a Coffee Sophie Kft. bérleti díjának felét. Ez az a cég, mely a nemrégiben nyílt, s azóta népszerűvé vált Loft-ot üzemelteti.

A gimnáziummal szemközti sarki két korábbi üzlethelyiségben nyílt szórakozóhely bérlőjével még június 1-jével kötött helységbérleti szerződést az önkormányzat. Ennek értelmében a cég 1,5 millió forintot fordított a helyiségek felújítására, majd annak vendéglátó-ipar egységgé való átalakítására.

A felújításba nem csak a két szomszédos üzlethelyiség egybenyitása, de a padlóburkolat felújítása, a nyílászárók tűzrendészeti szempontból való átalakítása és a helyiségek HACCP előírások szerinti átalakítása is beletartozott.

Bár a Dancsi Magdolna Katalin ügyvezette cég a bérleti jogviszony napjától már kapott 2 havi díjmentességet, ám a kivitelezés és az engedélyek miatt a Loft csak nemrégiben nyitott. A testület ezért engedte el az év végi két havi bérleti díja felét.

A 250 négyzetméteres helyiség bérleti díja egyébként havonta 151 ezer 500 forint + ÁFA, azaz négyzetméterenként havi nettó 605 forint, a cégnek le kellett tennie 302 ezer 400 forint +ÁFA kauciót. A bérleti szerződése 2017. június 1-től egészen 2021. június 30-ig tart.

A Coffee Sophie Kft., a cégbírósági nyilvántartás szerint idén június 16-án jegyezték be, 3 millió forint alaptőkével. Fő tevékenységi köre az italszolgáltatás. Tulajdonosa az ügyvezetőnek megjelölt Dancsi Magdolna Katalin (Apátfalva, Széchenyi utca 11.) és fia, Károlyi Zoltán (Makó, Munkás utca 67.