Belföld Hírek

Lázár: komoly uniós fejlesztési forrásokat kap az ország

Magyarország komoly uniós fejlesztési forrásokat kap, a 2014-20 közötti időszakra vonatkozóan jól tárgyalt és a nyertesek közé tartozik – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlésben.

MH-MTI

Lázár János a 2014 és 2020 között Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról tartandó politikai vitanapon expozéjában jelezte: a vidékfejlesztési és agrárforrásokat is beszámítva 12 ezer milliárdot használhatunk fel. Kitért arra, hogy idén 1500-1600 milliárdot fognak kifizetni, jövőre pedig 2000-2500 milliárdos kifizetés várható.

A miniszter azt mondta: a magyar kormány azon törekvését még soha nem érte kritika, hogy a források 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére kell költeni. Ez korábban 14-16 százalék volt – jegyezte meg Lázár János.  A tárca vezetője kitért arra is, hogy 2016-os audit szerint Magyarország számai jelentősen javulnak, és nő a nyílt versenyes eljárások száma. Kijelentette: a korrupciót illetően zérótolerancia van, s minden ügyet és bejelentést kivizsgálnak.