Hírek Makó

Kampányfogásnak tartja makói DK a Fidesz kísérőleveleit

Kampányfogásnak tartja Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke és Török Miklós alelnök, települési képviselő, hogy makói nyugdíjasok Erzsébet utalványához és ingyenes kukájához a helyi Fidesz frakció tagjai által aláírt, és fényképpel ellátott kísérőlevelét mellékelték – hangzott el mai sajtótájékoztatójukon.

Korom András – Makó

Csoportképpel és aláírásaikkal ellátott levelet rakott a Fidesz frakció az nyugdíjasokhoz eljuttatott ajándékutalványok borítékjába. Ez méltatlan, hiszen a 70 év felettieknek járó 5000 forintos Erzsébet utalványnak még az előző városvezetés teremtette meg a lehetőségét azzal, hogy több mint 1 milliárd forintnyi iparűzési adóból elkülönítette ezt az összeget. Ezzel az idegen tollal ékeskedik a Fidesz frakció, ami méltatlan és elfogadhatatlan, hiszen az erről szóló rendeletet a városi költségvetés részeként fogadták el. Tehát az önkormányzat adja a 70 év felettieknek az utalványt és nem a Fidesz frakció, csak ezt most megpróbálták összemosni – mondta Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke.

Török Miklós, a párt alelnöke, települési képviselő hozzátette, nem csak az Erzsébet utalványhoz, de a kukaosztáshoz is küldött a Fidesz egy hasonló fényképes és aláírt szöveget. – Ez azt a látszatot kelt, mintha a képviselő-testület csak a Fideszből állna, s az sugallja, hogy „Aki nincs velünk, az nincs is.”

dsc_0385

Török Miklós az utalványos és a kukás levelekkel. Azonos forma, külön tartalom.

– Amikor a kukaosztáshoz csatolt levélről értesültünk, azt hittük, hogy az csak egy tévedés az önkormányzat részéről, de aztán kiderült számunkra, hogy ez egy tendencia, az időseket így próbálják ezen az úton megnyerni. Ez az ellenzéki képviselőkkel szemben sértés, ugyanis mi is részei vagyunk a városnak és a város vezetésének. Akik bennünket megválasztottak erre a pozícióra, azok nagyjából 55 százalékát jelentik a választóknak. Azaz a 45 százalékkal elért többség próbálja most negligálni az 55 százalékkal megválasztott kisebbséget – mondta Török Miklós. Hozzátette: a zömében a helyi iparűzési adóból származ Erzsébet utalványok évente összesen 26 milliójába kerülnek a városnak. Ezt a költségvetésben a legtöbb képviselő megszavazta.

. Úgy gondolom, ha ezt a képviselők megszavazták, akkor ezt a képviselő-testület, nem csak egy része ajánlja föl. Vagy csak a polgármester asszonynak kellett volna önmagában aláírnia, a testület nevében ezt a levelet – mondta Török Miklós. Hozzátette, az is visszás, hogy ezeket a leveleket nem mindegyik képviselő kézbesíti, így ők teljesen ki is maradnak mindebből.