A község lakói a római katolikus egyház képviselőivel közösen gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját Földeákon. Az ünnepi műsort a település általános iskolás tanulói adták.

Báthory Anikó – Földeák

Meggyújtották a parkban elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját Földeák lakosai vasárnap délután. Az ünnepi műsor az advent hagyományának, jelentőségének ismertetésével kezdődött, majd Kiss Csanád az Adventi készülődés című verset adta elő. Ezután Olasz Attila, a község plébánosa arról beszélt, hogy a karácsonyt megelőző négy hétben különösképpen törekszünk arra, hogy Jézus egyre teljesebben megszülethessen bennünk és közöttünk, akárcsak kétezer évvel ezelőtt Betlehemben. Kiemelte, ehhez szükséges, hogy megtisztítsuk lelkünket, kiüresítsük önmagunkat, hogy képesek legyünk befogadni a Megváltót. A lelkipásztor beszéde végén elmondta, egész életünknek az Istennel való találkozás és az erre való felkészülés jegyében kell telnie. Ezt az adventet ne csak mint szokást éljük meg, hanem azonosuljunk az ünnep valóságos lelkületével, növekedve a hitben, a szeretetben és a reményben!

Ezután a Návay Lajos Általános Iskola tanulói Hajdúné Siket Márta tanítónő vezetésével adták elő műsorukat, amelyben az advent kialakulását ismertették meg a közönséggel.

A közel egyórás megemlékezés végén teával és süteménnyel kínálták a résztvevőket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest