Makó Térség

Karácsonyi csomagokra gyűjtött a makói szeretetszolgálat – videóval

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja jótékonysági teadélutánt szervezett tegnap a Korona éttermében. A rendezvényen karácsonyra, illetve a szeretetszolgálat programjaira gyűjtöttek.

Albert Barbara – Makó

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportját 1991-ben alapították. A karitatív szervezet karácsonyi csomagokra és programjaikra várta a támogatásokat.

dsc04391

– A jótékonysági teadélután az advent köszöntése mellett egyben egy évzáró program is. Meghívtuk az ismerőseinket, támogatóinkat, barátainkat, akikkel közösen ünnepelünk. A rendezvényünk célja, hogy a karácsony közeledtével segítsünk családokat, csomagokat szeretnénk készíteni. Ezenkívül például: a Máltai Kölyök Klub programjaira és a tanyaprogramra is gyűjtünk – árulta el Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetője.

A teadélutánon Mezei József és Setényiné Rácz Gabriella hegedült, Tóthné Cseh Erika zongorázott, valamint a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vonós kamaracsoportja szintén bemutatkozott. A Szikszai György Református Általános Iskola diákjai adventi műsorral készültek. Az eseményen Nagy Gábor dudás, a Népművészet Ifjú Mestere és a nagyszentmiklósi „Kék Ibolya” néptánccsoport is fellépett.

dsc04398

– A Szikszai György Református Általános Iskolában elég sok hátrányos helyzetű és szociális gondokkal küszködő család gyermeke tanul. Rengeteg segítséget kapunk a Máltai Szeretetszolgálattól, közös programokban rendszeresen részt veszünk. A református egyház és az oktatási intézményeink is különböző karitatív tevékenységet folytatnak, hiszen a gyermekeinknek nagy szükségük van a támogatásra. Iskolánk adventet köszöntő verssel, énekkel, hangszeres műsorral készült – mondta Kotormán István református lelkész, a Szikszai iskola igazgatója.

navigate_before
navigate_next