Makó Színes Térség

150-szeres véradót is jutalmaztak – galéria

A 150 szeres véradó a pitvarosi Horváth Józsefné, őt is köszöntötte szombaton este a Magyar Vöröskereszt.

Major Zsuzsanna- Makó

Huszonévesen kezdett el vért adni, azóta rendszeres járt a most hatvanéves Horváth Józsefné. – Mikor tehettem mindig mentem, ezzel segítettem embertársaimnak. Mindig úgy éreztem, hogy én ezzel jót teszek, jó érzés töltött el hogy ezzel segítek – mesélte.

dsc_0726

Az idén utoljára adott vért, azt mondta, már megviseli és nehezen találják meg a vénáját is. Ha lehetne, szívesen adna, de sajnos e miatt már nem tud. Viszont a fiatalokat arra buzdítaná, adjanak minél többen vért, legyenek akik követik a példáját.

A 100, 120, és 150 szeres véradókat is köszöntötté szombaton este a Kisbagoly Vendéglőben. Előtte, 24-én a 10-30 szoros véradókat.Vass Sándorné, az Magyar Vöröskereszt Makói Területi Szervezete vezetője elmondta,  az ünnepség célja, hogy köszönetet mondjanak azoknak, akik önkéntesen adtak vért, vagy segítették a véradást, nem várva érte semmit.  A rendezvényen részt vett Czirbus Gábor alpolgármester is, aki arra hívta fel a figyelmet, mennyire fontos az emberi egészség és az, hogy a véradók milyen fontos és neme áldozatot hoznak a véradással.

A Bárka óvoda gyerekei műsorral kedveskedtek az ünnepségen résztvevőknek. A képeket itt láthatják:

navigate_before
navigate_next