Hírek Makó

Megkezdték az ötezres utalvány és a kukák osztását

Figyelnek az idősekre, na! Megkezdték az 5000 forintos tiketek és az új kukák osztását is Makón.

Major Zsuzsanna – Makó

Tavaly is kaptak 5000 forintos utalványokat a 70 év felettiek Makón, és idén is fognak kapni. Már el is kezdték kiosztani őket. Szépen, lassan mindenkihez eljutnak majd, személyesen viszik ki a körzeti képviselők. Kovács Sándor, az egyes számú körzet képviselője kedden kezdte el kiszállítani biciklin a pakkot. Egy boríték, benne némi információval és magával a tikettel. Személyigazolvánnyal vehető át.

img_3002

A képviselő elmondta, ő csaknem 400 otthonba látogat el, hogy átadja a testület ajándékát. A többi képviselő is osztja, több mint 3 ezer, 70 év feletti kap. Kedden kezdte az osztást és még el fog tartani egy darabig. Az idősek pedig örülnek, éppúgy mint a szemétdíj kedvezménynek. A 65 év felettiek kisebb kukát kapnak, és fizetniük sem kell. Információkat bővebben erről korábbi cikkünkben, itt olvashat!

Bagi Istvánné a Kürt utcából örül a kedvezménynek, személyesen igényelte az önkormányzat nyomtatványán a kisebb szemetest. Be is ment a polgármesteri hivatal 27-es irodába informálódni. Kérte, vigyék ki neki, mert idős és beteg, azt mondták, vinni fogják.

A szemben szomszédja ma már megkapta, de ő nem szeretett volna nyilatkozni. Baginé viszont örömmel mondta el, hogy hálás a városvezetőknek, amiért nem kell ezentúl fizetnie. A kisebb méretet is jó ötletnek tartja, mert nem volt annyi szemete, amivel megtöltötte volna a nagyobb kukát.