Makó Színes

Dekázó verseny is volt a SZIGNUM-ban

Kapura lövő és dekázó versennyel, csocsózással, ereklye kiállítással és totóval ünnepelték a magyar labdarúgás napját a SZIGNUM-ban. A tanítási órák közötti szünetekben a diákok EB-k és VB-k dalait hallgathatták és stílusosan sport szeletet fogyaszthattak desszertként.

Szabó Anita – Makó

13 esztendeje nyilvánították emléknappá november 25-ét, az Aranycsapat Wembley stadionbeli, 1953-as győzelmének dátumát, amikor 6:3-ra legyőzték a magyarok az akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténelmi eseményt a makói Szent István Egyházi Iskolában sportprogramokkal ünnepelték, amelyeket az intézmény diák önkormányzata szervezett.

– Minden tanévben két alkalmat választunk ki, amelyre felhívjuk a közösség figyelmét. Az idén elsőként a magyar labdarúgást népszerűsítjük. Érdekes, informatív és átmozgató feladatokat talált ki a héttagú testület, amit lelkesen fogadtak a tanulók – avatott be a szervezés részleteibe Borsosné Majoros Melinda, az IDB-t koordináló pedagógus. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a sorban állás az egyes állomásoknál; a tornateremben is várakozni kellett a dekázó és kapura rúgó versenynél.

navigate_before
navigate_next

Fotók: Piros Dorka

– Ügyesek a diákok és érdeklődőek. Elégedett vagyok a részvétellel és a SZIGNUM-os sportéletről is nagyon pozitív benyomásaim vannak. Sokan jönnek a hetenkénti fociszakkörre és többen a városi csapattagságra edzenek. Annak örülnék még, ha iskolai kereteken kívül is többet mozognának a fiatalok – összegzett Szarvas Ákos testnevelő tanár, akinek a megmérettetések lebonyolításában segítsége is volt, a hetedik á-s Burger Benedek.

– A diákbizottságban sportfelelősként dolgozom és fontosnak tartom ezt a mai napot. Nagyon szeretem a futballt, Barcelona és magyar válogatott drukker vagyok, a kedvencem Neymar és Szalai Ádám. A sulis foci mellett úszni is járok, és azt tervezem, hogy komolyabban foglalkozom a sporttal a jövőben – tudtuk meg Benedektől, aki azt is elárulta, hogy nagyon pörgős a nap és szerinte mindenkinek tetszenek a kigondolt programok. Krizsán Richárdnak (7.a) biztosan, mert ő lett a dekázó verseny győztese.– A rekordom 94, de ma 58-cal is első helyezett lettem. A technika sikerének a lényege, hogy nem kell magasra emelni a labdát és nem szabad izgulni – mondta.

A tornatermi próbák mellett a résztvevők valódi szelvényen jelölhették a tippeket a 13+1-es TOTÓ-ban, valamint csocsóban és számítógépes focis játékokban ügyeskedhettek. Aki kevesebb izgalomra vágyott, futball ereklyék és az Aranycsapat tagjairól készített összeállítást tekinthetett meg és a televízióban az 1954-es VB döntő meccsét is. Az iskolarádió a szünetekben bajnokságok dalai hangzottak el és végül mindenki belekóstolhatott a sportba mozgás nélkül is, egy szelet csoki elfogyasztásával.