Blog

Az igaz kötelék két szív között

A barátság a szerelem mellett az egyik legszebb ajándék, amit kaphatunk. Jó tudni, hogy vannak, akik szeretnek és mi is viszonozzuk ezt az érzést.

A barátság az egyik legnagyszerűbb ajándék az életünkben, mert akkor érezzük igazán, nem vagyunk egyedül és a másik személy kinyitotta a szíve kapuját felénk. Csodálatos dolog elmondani, hogy vannak igaz barátaink, amikor folyamatosan azt halljuk, tapasztaljuk, a kapcsolatok tönkremennek, egyre jobban elidegenedünk egymástól. Nagyon fontos számunkra, tudjuk és érezzük, hogy léteznek olyanok, akik úgy fogadnak el bennünket, amilyenek vagyunk, szeretnek, bármiben támogatnak. Jó érzés, amikor beszélgethetünk valakivel, aki megért, és mindig meghallgat, bármikor segítséget nyújt. Felemelő, ha van egy igaz barátunk, aki feltétel nélkül szeret.

Egy valódi barát előtt lehetünk őszinték, nem kell megjátszanunk magunkat, elfogad a hibáinkkal együtt, és nem kér, hogy olyanok legyünk, amilyennek szeretne látni. Ő az, aki ismer bennünket, értékeli a jó tulajdonságaikat, persze a hibáinkkal is elfogad. Megpróbálja a pozitívumokat és adottságainkat kiemelni. Ha hibázunk, akkor igyekszik segíteni és nem eldobni, vagy ellökni magától.

Az igaz barát mindig őszinte velünk, nincsenek titkai, illetve rejtegetni valója. Bármikor megbízhatunk benne, mert nem akar becsapni, nem érdekből áll mellettünk. Problémák esetén sem távolodunk el egymástól, hanem igyekszünk megbeszélni, vita esetén is végül kibékülünk, és közös álláspontot foglalunk. Olyan társak, akikkel jóban, rosszban együtt vagyunk, osztozunk bánatunkban és örömünkben. Együtt nevetünk és sírunk.

A távolság és az idő sem állhat az igaz barátok közé, hiszen az emlék, az átélt jó vagy rossz pillanat mindig egy összekötő kapocs. A barátok végigkísérik az életünket, és mindig jó visszagondolni például: egy-egy közös élményre, nevetésekre, bulira, nyaralásra.