Makó

29 millióból újítanák fel az Almási tornatermét

A Makói Kulturális Nonprofit Kft. telephelye lesz a József Attila utca 1 és az 1/b, a város itt ugyanis kulturális szabadidő központot kíván létesíteni. A szükséges döntéseket egyhangúlag szavazta meg mai rendkívüli ülésén a helyi képviselő-testület. (Képünkön ovis nap a tornateremben.)

Korom András – Makó

A Magyar Kézilabda szövetség nyílt pályázatot hirdetett tornaterem felújításra – ismertette a napirendi pontot Farkas Éva Erzsébet. A polgármester elmondta, a KLIK igazgatója és a makói kézilabdások keresték meg, hogy pályázzanak az Almási tornaterem felújítására. A támogatás 70 százalékos, 30 százalékos önerő, 8 millió 636 ezer forint önerő szükséges hozzá. A teljes költség 28 millió 795 ezer 116 forint. Idén 1 millió 439 ezer forintot kell fizetni. A pályázat tartalmazza a tetőszerkezet felújítását, a nyílászárók cseréjét, a gépészeti rendszer, öltöző és vizesblokk megújítását.

dsc_0850

Borkáné Dudás Mónika igazgató elmondta: a tornaterem több mint 2 éve épült, eddig csak állagmegóvást végeztek rajta, térelválasztó függöny kell, mert egyszerre két órát is tartanak. Idén a fűtési rendszert újítják meg, kazáncserével a KLIK segítségével. A városbeliek is használják, nem csak a gyerekek.

Kovács Sándor képviselő hozzászólásában hangsúlyozta: ezzel járulunk hozzá a mindennapos testnevelés tartásához és választási ígéretünk is volt. A testület egyhangúlag elfogadták a pályázat beadását. A képviselők módosították a Makói Kulturális Nonprofit Kft. alapító okiratát. Mint kiderült kulturális szabadidő központot terveznek a Makói József Attila utca 1 és 1/b. épületben. A testület egyhangúlag elfogadta, ahogy tette ezt egy tartózkodással a közbeszerzési szabályzat egyszerűsítéseket tartalmazó módosításával.