Galéria Makó Színes

Aranyérmet kaptak az ovi olimpián

Ovis olimpiára invitálta az Almási iskola az óvodás gyerekeket. A feladatokat könnyen véghez vitték a kicsik, s végül mindenki aranyérmet kapott.

Gajáta Fanni – Makó

Izgő-mozgó gyerekekkel telt meg az Almási utcai iskola tornaterme ma délután. A nagycsoportos óvodások alig várták, hogy elinduljanak a hét próbára az ovis olimpián. A feladatokat nagy örömmel végezték el, sokan többször is megpróbálkoztak egy-egy megmérettetéssel. Azonban nagy volt a meglepődés: az egy csoportból érkező ovisok nem egy csapatba kerültek, hanem oda, amilyen színű mezt választottak.

dsc_7275

– Ez a délután a beiskolázási programjainkhoz tartozik. Ezzel az óvoda-iskola közötti átmenetet szeretnénk kicsit megerősíteni és segíteni – fogalmazott Borkáné Dudás Mónika, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

dsc_7227

Szabóné Csikós Szilvia, a Kálvin téri Óvoda Napsugár csoport 13 gyermekével érkezett. Az óvónő kedveli az olyan programokat, ahol az óvodások az iskolákkal barátkozhatnak meg. Jó lehetőségnek tartja, ugyanis ilyenkor az óvónők a tanárokkal is ismerkednek.

– Így nem lesz ismeretlen számukra az általános iskola sem – tette hozzá az óvónő. – Az óvodában is mindennapos testnevelés van, játékos formában. Ez lehet egy lúdtalp-torna vagy éppen valami eszközzel zajló mozgás. Arra is törekszünk, hogy a levegőn is edződjenek a gyerekek, ott is mozgásos játékokat játszhatnak.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A gyerekek kellőképpen kifáradtak az olimpiát követően, ahol ugrani, futni és dobni is kellett. Minden résztvevő egy oklevelet és aranyérmet kapott jutalmul.