Kék hírek

Veréssel fenyegetőzött a látnokzsálya árus

Vádat emeltek egy szentesi férfi ellen, aki fenyegetéssel hamis tanúvallomásra akart rávenni fiatalkorúakat, miután kábító hatású anyagot adott el nekik.

MH-MTI

A férfit büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével, valamint hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfival szemben azért indult eljárás, mert kábítószernek nem minősülő, azonban kábító hatású szert, zsályát adott el kiskorúaknak.

A vádlott még tavaly. augusztus 22-én találkozott az egyik vásárlóval. A beszélgetés során azt kérte tőle, hogy a bűnügyben tegyen valótlan tanúvallomást, állítsa azt, az anyagot nem tőle vásárolta, hanem azt közösen vették, és ezelőtt közölte, hogy már betöltötte a tizennyolcadik életévét. A tanút azzal fenyegette, hogy ha nem tesz hamis vallomást, akkor megveri. A fiatal a történtek miatt feljelentést tett a vádlottal szemben.

A férfi ugyanezen a napon találkozott az ügy másik, kiskorú tanújával is. Arról próbálta meggyőzni, hogy ha kihallgatják, vallja azt, hogy nem is ismeri őt. A kiskorú tanú a vádlott kérése ellenére nem tett hamis tanúvallomást. Mivel a vádlott a bűncselekményt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte az ügyészség.