Makó

Sarkadiék mégis befejezték a katonasírok felújítását

Közel három hete történt meg az, hogy a Sarkadi családot megkérték: azonnal fejezzék be a munkát a református ótemetőben. Azonban nem vártak tovább: szombaton befejezték a maradék négy katonasír felújítását.

Gajáta Fanni – Makó

Nem vártak tovább, hogy más csinálja meg: szombaton Sarkadi Ágota, Sipos Maja Flóra és Sarkadi Ernő befejezte azt a négy katonasír felújítását, amelyet nem volt alkalmuk megcsinálni Halottak napjára. Mint ahogy beszámoltunk róla, a református ótemető gondnoka elzavarta a Sarkadi családot, s így nem tudták befejezni a sírok felújítását.

– Állítólag nem volt jogunk itt lenni, azonban megmondom őszintén, nem tudtam, hogy ehhez jog kell, hogy itt lehessünk, miután nem ez az első temető, ahol dolgoztunk már. Azon kívül tudattuk az érkezésünket. A gondnok azt mondta, a családokat megsértjük azzal, hogy rendbe hozzuk ezeket a sírokat – nyilatkozta eset után Sarkadi Ágota.

15127317_701232576702252_715118280_o

– Megcsináltuk! Vártunk majd 3 hetet! Ma szép idő volt és ők is megérdemlik – tudtuk meg Ágotától, s egy képet is csatolt a kész munkáról.

A fennmaradt négy kereszteket megtisztították, egyenesbe hozták és a rajta lévő neveket is újra festették. A munkát most is előre bejelentették, azonban ezúttal nem a református egyháznak, hanem a sírok tulajdonosának, a makói önkormányzatnak.