Makó Színes

Különleges ütőshangszerekkel ismerkedtek a bartókos diákok

A Ritmuskuckó vendége volt Mucsi Gergő. Az ütőhangszeres művész egykori diákként tért vissza, hogy bemutassa a világ különböző pontjain jellegzetes hangszereket. A bartókos gyerekek ámulattal hallgatták az előadást.

Gajáta Fanni – Makó

Kíváncsisággal és örömmel hallgatták Mucsi Gergő előadását a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bartókos növendékei. Nem véletlen, hogy várták ezt a napot, ugyanis többen ütőshangszeren tanulnak és a Ritmuskuckó mai programjával újabb darabokat ismerhettek meg a világ összes tájáról.

dsc_6998

– Nekem nagyon tetszik ez a fajta zene, ugyanis dobolok – árulta el Vörös Márton László. A 9 éves fiú már korán tudta, hogy ezen a hangszeren szeretne tanulni, ezért is választotta a a Bartók iskolát. – Nagyon sok érdekes dolgot láttam ma, nem is tudtam, hogy ilyenek léteznek. Nem is tudom, hogy melyik tetszett a legjobban, mind nagyon tetszett.

dsc_7034

– Én is nagyon szeretek dobolni és az iskolában is nagyon jól tanítják – vette át a szót Varga Richárd. – Az előadáson az összes hangszer tetszett. Azért választottam a dobot, mert nagyon szeretem a hangját. Otthon is van egy felszerelésem, azon szoktam gyakorolni.

Az előadás után a gyerekek megrohamozták az ütőshangszeres művészt és a darabjait. Mucsi Gergő is egykoron a Bartók diákja volt, így nagy örömmel tért vissza a Ritmuskuckóval. Az ütősök darabjait a mai napig keresi és gyűjti is az új hangokat.

dsc_7031

– Az ütőshangszerek szerelmese vagyok gyakorlatilag egész kicsi korom óta. Az ütősöknek egy általános „betegsége” a hangszergyűjtés – fogalmazott Gergő. Azt a darbukát is elhozta, amelyet elsőként szerzett meg.

dsc_7015

– Az ütőshangszerek egyik jellegzetessége, hogy azonnal megszólalnak, ezért a gyerekeknek hatalmas élményt jelent, hogy rögtön hangszeren játszanak – mondta a művész. Gyerekként azonnal megfogta a dobok hangja, ezért is tanul rajtuk 9 éves kora óta.