Kék hírek Térség

Kábítószerrel kitömött BMW a határon – videóval

Közel 13,5 kiló marihuánagyanús anyagot találtak egy macedón személygépjárműben a pénzügyőrei, a rendőrség munkatársai. A kábítószergyanús anyagot a rendőrség munkatársainak átadták és az ügyben feljelentést tettek.

MH-CSMRFK

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két macedón állampolgárral szemben. A férfiak egy BMW személyautóval pénteken 11 órakor a Röszke autópálya határátkelőhelyen belépésre jelentkeztek Magyarország területére. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat alkalmával a jármű ülései alatt, az üléstámla-huzatban, illetve a pótkerékben összesen 13543 gramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak.

A helyszínen alkalmazott kábítószer-gyorsteszt és az elvégzett előzetes vegyészszakértői vizsgálat alapján a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 13,5 millió forint.

navigate_before
navigate_next

Így néz ki a 13,5 milliót érő kábítószer (galéria)

A nyomozók a macedón férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság 2016. november 19-én elrendelt. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.