Makó Színes

Ifjú zenészek mutatkoztak be a Koronában

Ifjú zenészpalánták adtak koncertet a Korona dísztermében. A gyerekek szólóban, kísérettel és közösen is örömzenéltek.

Gajáta Fanni – Makó

A legtehetségesebb és a zenei pályára készülő diákok mutatták be, hogy mit is tudnak. A 24 fiatal zenész nem csak szólóban jó, hanem kamara együttesben is.

dsc_7151

– Elsősorban a gyerekeknek fontos ez, hogy megszokják azt a helyzetet, hogy az iskolától idegen helyen, közönség előtt kell fellépniük. Ráadásul ez egy olyan hallgatóság, akit ismernek, de persze itt is vannak ismeretlenek is. Így egy kicsit szokják a rivaldafényt – fogalmazott Borkáné Dudás Mónika, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

dsc_7159

Azt est folyamán a közönség olyan előadásokat hallhatott, amelyben megszólalt a hegedű, a zongora, a dob, a klarinét, a trombita és a marimba is. Utóbbival egy fiatal tehetség, Torma Ottó mutatkozott. A 12 éves kisfiú családjában nem ő az egyedüli, aki zenei vénával van megáldva, hanem dédapja és nagyapja is.

dsc_7165

– Tatám citerázott, a dédapám pedig dobolt egy zenekarban – árulta el a bartókos Ottó. – Azért választottam a marimbát, mivel a bemutatkozó órán nagyon megtetszett.