Keddtől elkezdik osztani az új kukákat Makón. Két méretben lesz, és igényelni kell.

Major Zsuzsanna- Makó

Tévesen kaptak szemétdíj fizetésre felszólító csekket a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft.-től a 65 év feletti makóiak. Nem kell befizetni, aki megtette, az visszakapja a pénzt- hívta fel a figyelmet Czirbus Gábor alpolgármester azon a  sajtótájékoztatón, amit hétfőn azért tartottak, hogy elmondják: keddtől megkezdik az új kukák szállítását.

Azoknál, akik igényelték. Akik még nem, azok még megtehetik, a lényeg, hogy mindenki nyilatkozzon róla, ha kisebb kukát szeretne. Ez a 65 év felettieknél lényeges, mert nekik ugyan az önkormányzat jóvoltából ingyenes a szemétdíj, de írásban nekik is nyilatkozniuk kell. Erről kaptak korábban értesítést levélben, a szükséges nyomtatványokkal együtt.

dsc_0548

A szemetes mérete azért változott, mert többen jelezték: nincs mivel teletölteni azt. A szemétdíj Makón, az alpolgármester ígérete szerint nem lesz több. A kormány egységesen szabályozza a költségeket.

További lényeges infók, korábbi cikkünkből:

Nem csak a 70 év felettieknek és a 65 év feletti egyedülálló időseknek biztosítja a makói önkormányzat az ingyenes szemétszállítást, hanem minden olyan kétszemélyes háztartásnak is, mely tagjai közül legalább az egyik betöltötte a 65. életévét.

A hulladékszállítási díjkedvezmény egyszerűsítésével, megreformálásával és a jogosultak körének bővítése választási ígéret volt.

65. életévüket betöltött, egyszemélyes háztartásban élők számára nyújtott támogatás összege havi 630 forint, amely megfelel a 60 literes kuka után fizetendő számla egyhavi összegének

a 65. életévüket betöltött, kétszemélyes háztartásban élők számára nyújtott támogatás összege  havi 840 forint, amely megfelel a 80 literes kuka után fizetendő számla egyhavi összegének

dsc_0536

A díjkedvezményt hivatalból megállapítják a felülvizsgálat keretében, azonban a gyűjtőedényt igényelni kell. Ehhez a levélben mellékelt Bejelentő és megrendelő lapot kell aláírni és visszajuttatni a polgármesteri hivatalba.

A kérelmet előre kitöltötték, csak vissza kell küldeni (vinni), a külön e célból létrehozott ügyfélszolgálatra, a városháza szárnyépülete 27-es szobájába

A bejelentő és megrendelő lapok visszaküldése után fogják a kukákat biztosítani, melyek vagy személyesen vehetők át a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Aradi utcai 2-es telepén, vagy kiszállítják az érintett háztartásokba.

Az átvétel helyét és módját a lakosok választják meg. Amennyiben valaki kiszállítást kér, úgy részére előzetes tájékoztatást küldenek a szállítás várható időpontjáról.

A társasházban élők is igénybe tudják venni a kedvezményt. A részükre azonban kukát nem biztosítanak. Ők a korábban megszokott módon továbbra is a konténert használhatják, ám a szolgáltatás után fizetendő díjuk a 2/3-ára csökken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest