110 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

MH-MTI

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 52, szombaton 41, vasárnap 9 migránst tartóztattak föl és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén és más külső határszakaszokon 8 határsértőt fogtak el a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 261 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten – november 7-től 13-ig – ez a szám 225 volt. Más külső határszakaszon és az országban a héten 14 határsértőt fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest