Makó Színes

Rózsadíjat kaptak a Boldogasszony iskolanővérek a SZIGNUM bálján

Igazi közösségi alkalom volt a makói Szent István Egyházi Általános Iskola hétvégi Szent Erzsébet bálja. Egykori és jelenlegi tanulók, az intézmény pedagógusai és vendégeik együtt ünnepelték a jótékonysági rendezvény tizedik születésnapját.

Szabó Anita – Makó

2006-ban, az Árpád-házi királylány születésének 800. évfordulója alkalmából a katolikus egyház Szent Erzsébet évet hirdetett, ennek tiszteletére alapította a SZIGNUM ezt az ünnepet. Szerencsés módon, idén éppen Erzsébet napra, november 19-ére tudták időzíteni a jótékonysági kézműves vásárral egybekötött zenés-táncos mulatságot. – Már komoly hagyományai vannak a bálunknak, amit ismernek és várnak a vendégeink. Ilyen állandó elem a nyitó műsor, amelyben az iskola egykori és jelenlegi diákjai lépnek fel, a rózsa ceremónia vagy a kenyérszentelés – avatott be a szervezés hátterébe Szűcs Péter intézményvezető. A SZIGNUM-ban ezt az esztendőt a közösség éveként hirdették meg, ennek erejét és tapasztalható eredményeit méltatta beszédében Lobmayer M. Judit nővér, a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöknője, amit egy bibliai gondolattal zárt: – Isten országa köztünk van. Ha tudunk együtt ünnepelni és örülni, azzal mennyországi hangulatot teremthetünk. A fenntartó, nővértársaival együtt az idén is élő Rózsa-díjban részesült.

navigate_before
navigate_next

Fotó: Majoros Márton

Farkas Éva Erzsébet polgármester, egy-egy szál virággal köszönte meg a városban szolgáló szerzetesek munkáját és szolgálatát. A városvezető felhívta a jelenlévők figyelmét az önzetlen és irgalmas szeretet gyakorlásának fontosságára és kiemelte a karitatív, segítőkész hozzáállás jelentőségét életünkben. A Szent Erzsébet bálon a szokásos módon rózsával szentelték meg a kenyereket és köszöntötték a névnaposokat; a színes ünnepi műsorban a táncos, énekes, zenés és prózai produkciók váltották egymást. Ezúttal is felléptek a pedagógusok, akik orosz dalokat énekeltek és egy vidám jelenetet adtak elő.

Az est hangulatát fokozta, hogy folyamatosan kutatták a táncparkett ördögeit, valamint a szerencsések változatos ajándékokkal térhettek haza a tombolahúzást követően. A bál a szokott módon a jótékonyság köré szerveződött, az iskola dolgozói által készített kézműves ajándékok bevétele a SZIGNUM alapítványának céljaira folyt be. A jó hangulatú mulatság hajnalig tartott és látva a szervező csapat lelkesedését és kreativitását, minden bizonnyal lesz tizenegyedik alkalom is jövőre.