Makó Sport Térség

Kiengedték a kezükből a győzelmet a juniorok

A Makó KC férfi juniorjai 26-26-os döntetlent játszottak a Köröstarcsai KSK ellen hazai pályán.

Albert Barbara – Makó

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek. A 7. percben az ellenfél 4-1-es előnyre tett szert. Azonban a hazaiak küzdöttek és a 21. percben 9-9-re egyenlítettek majd átvették a vezetést és elhúztak 12-9-re. Az első játékrész 13-10-es eredménnyel zárult.

dsc04316

A második félidő elején a helyiek tartották a két-három találatos különbséget. A Maros-mentiek a 20. percben már 23-18-ra vezettek és úgy tűnt, hogy simán hozzák a meccset. Ezután váratlan fordulat következett be, hiszen a köröstarcsaiak feljöttek és egy gólra megközelítették a hazaiakat majd egyenlítettek. Izgalmas hajrá után a találkozó 26-26-os döntetlennel végződött.

dsc04315

– Azt hitték a fiúk, megnyertük a mérkőzést. Hangsúlyoztam az időkérésnél, még van hátra, ezért figyeljenek oda. Egy perc alatt kaptunk két gólt és hátrányból feljött az ellenfél. Az egy pont is jobb, mint a semmi, de hazai meccsen öt találatos vezetést nem szabad kiengednünk a kezünkből. A játékosok, amikor látták, hogy bizonytalanná vált a győzelmünk, kapkodni kezdtek. A ziccereket pedig mindig értékesítenünk kell, mert másképp feléled az a másik csapat – mondta Kozák István, a Makó KC férfi junior csapatának vezetőedzője.

dsc04318