Makó Sport Térség

Két pontot vesztett a Makó KC

A Makó KC férfi kézilabda együttese 19-22-re kikapott a Köröstarcsai KSK-tól a városi sportcsarnokban.

Albert Barbara – Makó

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a 7. percben már 4-1-re vezettek. A makóiak kevés helyzetet használtak ki, így az ellenfél tovább növelte előnyét, a 15. percre 9-2-re elhúzott. A köröstarcsaiak több lehetőséget elpuskáztak és a Maros-mentiek a 28. percben 9-10-re megközelítették őket. Az első félidő 9-11-re végződött a rivális javára.

dsc04289

A második játékrészben a helyiek szerezték az első találatot, az 1. percben egygólos különbségre faragták hátrányukat. Ezt követően a makóiak több helyzetet kihagytak és a vendégcsapat a 7. percben ismét elhúzott négy találattal (10-14). A Maros-mentiek próbálkoztak kiegyenlítetté tenni a mérkőzést, de a köröstarcsaiak nem engedték ki a kezükből a meccset és a 16. percben már 12-18-ra vezettek. A hazaiak a 25. percben 16-19-re alakították az eredményt. A Makó KC 19-22-re vesztette el a találkozót.

dsc04278

– Hihetetlenül nehéz ezzel a csapattal játszani, nagyon agresszíven védekeznek. A találkozó előtt, amit megbeszéltünk, gyakoroltunk semmit sem valósítottunk meg, megilletődöttek voltunk. A meccs közben védekezést váltottunk, kivettünk egy játékost és jól működött. Támadásban vagyunk gyengébbek, mint az ellenfelek, hiányzik az a kézilabdás, aki pluszt adna a csapatnak, hogy áttudjunk lendülni például olyan holtpontokon, amikor visszajövünk a mérkőzésbe egy gólra. Az őszi idény végén azon leszünk, hogy igazoljunk egy-két játékost, akikkel a góllövési problémáink megoldódnak – értékelte a mérkőzést Gera Norbert, a Makó KC vezetőedzője.