Kék hírek

Kapaláccsal ütött a befőttrabló

K. Mihály két üveg befőttet akart eltulajdonítani, de mert megzavarták, egy kalapáccsal vágta fejbe a sértettet, s angolosan távozott a helyszínről. A rendőrség vádemelést javasolt vele szemben.
MH-CSMRFK

A gyanú szerint az 55 éves vásárosnaményi férfi idén július 2-án 2 óra körül, a lakatpánt megrongálásával jutott be egy szegedi családi ház pincéjébe, ahol két üveg befőttet vett magához. Az ingatlan egyik lakója megzavarta a gyanúsítottat, a két férfi között dulakodás alakult ki. A feltételezett elkövető ezután a nála lévő kalapáccsal fejbe vágta a sértettet, aki könnyű sérülést szenvedett. A rabló végül egy kerékpárral távozott a helyszínről.

A bejelentést követő 10 percen belül a helyi körzeti megbízott elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Mihályt, akit a rendőrök őrizetbe vettek. A férfi előzetes letartóztatását a nyomozási bíró elrendelte.

A Szegedi Rendőrkapitányság a felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait a terhelttel szembeni vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította.