Makó Színes

Egykori óvodások is bemutatkoztak a bálon

Jótékonysági bált szervezett a Makói Óvoda: a bevételből karácsonyi ajándékokat fognak vásárolni a mintegy 400 gyereknek. Az est folyamán bemutatkoztak az intézmény egykori és jelenlegi óvodásai is.

Gajáta Fanni – Makó

Már több éves hagyománya van annak az óvodai bálnak, amelyet a Makói Óvoda szervez meg. Ilyenkor egy jó cél érdekében és a szülők megismerésért gyűlnek össze. Idén a tagintézményekbe járó gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. Bába Andrásné vezetőtől megtudtuk, az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek abba, hogy a gyerekek jótékonyak legyenek.

dsc_6932

– Már kis korban el kell kezdeni a gyerekek számára ezt tanítani, ha szeretnénk, hogy adakozó és adományozó felnőtté váljanak – fogalmazott a vezető. – Amellett, hogy erre neveljük a gyerekeket, tehetséggondozás is folyik. Ez az este azért is különleges, ugyanis nagyon jól meg fogja mutatni, hogy hol is tartanak ebben a gyerkőcök.

dsc_6948

A most végzős gimnazista Szűcs Balázs is egykor a Makói Óvoda óvodása volt. Balázsnak jó emlékei vannak az ovis korszakról, s ha találkozik régi óvónőkkel, akkor szívesen beszélget velük. A gimis srác nem véletlenül jött el a bálra, fellépőként érkezett.

– Általános iskola végén jött a bűvészkedés. A családban nem volt bűvész, csak a tévében láttam ilyet. Úgy gondoltam, hogy nekem is menni fog: fogtam egy paklit és gyakoroltam – mondta Balázs, akinek több fellépése is volt már. – Volt már egy olyan ötletem, hogy ezzel foglalkozzak, de szeretnék egy diplomát is szerezni.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Az Irisz Táncklub Sportegyesület apróságai között is akadtak egykori és jelenlegi óvodások is. Ők is nagy tapsot zsebelhettek be, akárcsak Balázs. A kellemes hangulatú ovis bálon a szülők s a dolgozók nem csak Márton-napi finomságokat ehettek, hanem retró dalokra táncolhattak.