A Csongrád Megyei Főügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal az apátfalvi férfival szemben, aki bankszámlanyitással nyújtott segítséget falubeli ismerőseinek internetes csalások elkövetéséhez.

MH-Apátfalva

A vádirat szerint a vádlott még 2012. novemberben nyitott ismerősei kérésére egy bankszámlát a helyi takarékszövetkezetben. Ezt megelőzően ismerősei azt közölték vele, hogy lenne egy jó üzlet, egy kis okosság, amiből neki is lehetne pénze. A bankszámlanyitást követően a vádlott megbízói internetes hirdetéseket adtak fel egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon, ahol olyan elektrotechnikai cikkeket hirdettek meg eladásra, amelyekkel nem is rendelkeztek.

A hirdetésekre jelentkező vevők a vádlott bankszámlájára utalták a vételárat, amelyet azután a vádlott 2013. január 21. és március 25.  között többször felvett és azt készpénzben a megbízói részére átadta. A vádlottnak mindebből 10 és 20 % közötti jutaléka származott, mivel alkalmanként 5 ezer forintot kapott megbízóitól.

A vádlott társai öt sértettnek mindösszesen 170 ezer forint kárt okoztak.

A főügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja, figyelemmel arra, hogy arról nem tudott bizonyíthatóan, hogy társai milyen bűncselekményeket követnek el, azonban a számlájára érkező pénzek bűnös eredetével tisztában volt, és a megbízói által elkövetett bűncselekményekből származó pénzeket megszerezte.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni, míg a megbízókkal szemben a sértettek lakóhelye szerinti járási ügyészség emelt vádat csalás bűncselekménye miatt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest