Makó

Arcpirító: senki sem fejezte be makói katonasírok felújítását

A református ótemető gondnoka épp a reformáció ünnepnapján zavarta el az itteni katonasírokat felújító Sarkadi család tagjait, azzal, hogy a munkával megsértik a hozzátartozókat. Az egyház az okról mélyen hallgat, a sírok felújítását azóta sem fejezték be – a hozzátartozók sem.

Korom András – Makó

A makói önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium kitüntette,a református ótemető gondnoka pedig október 31-én elzavarta  a közelmúltban az I. és II. világháborús katonasírokat felújító Sarkadi család tagjait, akik az utolsó öt katonasírt már nem tudták befejezni. A temetőgondnok a családnak azt mondta, hogy megsértik a családokat azzal, hogy rendbe hozzák a katonák a sírjait. A református ótemetőben lévő 26 katona sírból csak ötöt nem sikerült lefesteniük. Kondrát Zoltán református lelkész a sajtó megkeresésére sem akkor, se azóta nem reagált.

img_2055222

Két I. világháborús sír az ötből. Ezekhez a kutya sem nyúlt, hogy befejezze a felújításukat.

Tegnap megnéztük, hogy mi a helyzet ezekkel a sírokkal. Kijöttek-e hősi halottak a hozzátartozói, hogy befejezzék a felújítást vagy azt maga a református egyház tette meg. Szomorú, de a helyzet változatlan, a katonák nyughelyeihez az ég egy adta világon senki sem nyúlt hozzá.

Kinek kellene befejeznie a sírfelújítást?

  • Az egyháznak, ha már elzavarták az önkénteseket (83%, 58 Votes)
  • A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve... (9%, 6 Votes)
  • A hozzátartozóknak (4%, 3 Votes)
  • Majd a Jóistennek gondja lesz rájuk (4%, 3 Votes)

Total Voters: 70

Betöltés ... Betöltés ...