Hírek Makó színes

Ötgyermekes családhoz került a polgármesteri ajándék

A gyerekek öten laknak egy szobában, és ha nem kapnak gyors segítséget, akár ki is lakoltathatják őket otthonukból. A polgármester cafetériát átadni ment, de amikor meghallotta ezt, rögtön azt ígérte, utána néznek, mit tudnak tenni az ügyben.

Major Zsuzsanna – Makó

Jelenovics Éva, Pálma, Dorka, Anita, Milán, ők öten laknak egy szobában Rudnay utcai albérletükben, a másik, kisebben édesanyjuk! Jelenovics Katalin. Öt éve neveli gyermekeit egyedül. – Nagyon jó természetűek. Nem követelőznek. Jól viselik a körülményeket. Biztosan lesz jobb – mesélte Katalin a gyerekekről.

dsc_0441

Hozzátette: a napi kihívások, amikkel szembesülnek:  a számlafizetés, az öltözködés, és  régóta nem tudják fizetni a lakbért sem. Önkormányzati lakásban laknak az egyik Rudnay-tömbben. Több mint egymillió forintos lakbér tartozásuk van, mert már régóta nem tudnak fizetni. Már felszólítást is kaptak: ha nem fizetnek, menniük kell.  Most a kilakoltatástól félnek. Mennének, de nincs hova.

– Nem szeretek segítséget kérni- folytatta Katalin. Igyekszünk mindent megoldani.  Tavaly karácsonykor kaptunk ajándékcsomagokat, most zöldséget. A lakásproblémánk miatt sem megyek verni az asztalt, mint mások, türelmes vagyok.  A lakás bérleti díja most havonta majdnem 30 ezer forint. 70 éves édesanyja is albérletben lakik. Oda sem mehetnek, ha pakolniuk kell.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet azért érkezett csütörtökön a családhoz, hogy átadja havi cafetériáját. Az Angyalsóhaj Alapítványon keresztül adakozik. A családot, havonta a Népjólléti szolgálat és a hatósági csoport  munkatársai választják ki szociális alapon. Most, amikor megtudta, milyen helyzetben van a család, és, hogy kilakoltatás alatt állnak, azt kérte munkatársaitól, azonnal nézzenek utána, mit tudnának tenni, milyen törvényi lehetőségek vannak arra, hogy ne kelljen utcára kerülniük az önkormányzati lakásból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.