Hírek Makó Színes

Ötgyermekes családhoz került a polgármesteri ajándék

A gyerekek öten laknak egy szobában, és ha nem kapnak gyors segítséget, akár ki is lakoltathatják őket otthonukból. A polgármester cafetériát átadni ment, de amikor meghallotta ezt, rögtön azt ígérte, utána néznek, mit tudnak tenni az ügyben.

Major Zsuzsanna – Makó

Jelenovics Éva, Pálma, Dorka, Anita, Milán, ők öten laknak egy szobában Rudnay utcai albérletükben, a másik, kisebben édesanyjuk! Jelenovics Katalin. Öt éve neveli gyermekeit egyedül. – Nagyon jó természetűek. Nem követelőznek. Jól viselik a körülményeket. Biztosan lesz jobb – mesélte Katalin a gyerekekről.

dsc_0441

Hozzátette: a napi kihívások, amikkel szembesülnek:  a számlafizetés, az öltözködés, és  régóta nem tudják fizetni a lakbért sem. Önkormányzati lakásban laknak az egyik Rudnay-tömbben. Több mint egymillió forintos lakbér tartozásuk van, mert már régóta nem tudnak fizetni. Már felszólítást is kaptak: ha nem fizetnek, menniük kell.  Most a kilakoltatástól félnek. Mennének, de nincs hova.

– Nem szeretek segítséget kérni- folytatta Katalin. Igyekszünk mindent megoldani.  Tavaly karácsonykor kaptunk ajándékcsomagokat, most zöldséget. A lakásproblémánk miatt sem megyek verni az asztalt, mint mások, türelmes vagyok.  A lakás bérleti díja most havonta majdnem 30 ezer forint. 70 éves édesanyja is albérletben lakik. Oda sem mehetnek, ha pakolniuk kell.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet azért érkezett csütörtökön a családhoz, hogy átadja havi cafetériáját. Az Angyalsóhaj Alapítványon keresztül adakozik. A családot, havonta a Népjólléti szolgálat és a hatósági csoport  munkatársai választják ki szociális alapon. Most, amikor megtudta, milyen helyzetben van a család, és, hogy kilakoltatás alatt állnak, azt kérte munkatársaitól, azonnal nézzenek utána, mit tudnának tenni, milyen törvényi lehetőségek vannak arra, hogy ne kelljen utcára kerülniük az önkormányzati lakásból.