Hírek Kék hírek Ország-világ

Két és fél évet kapott a szurkáló

P. Sándor még tavaly rúgott fenéken egy embert, egy másikat előbb arcba vágott, majd többször is megszúrt. Nem jogerősen 2 és fél év börtönre ítélték.

MH

A 33 éves sándorfalvi P. Sándor még tavaly március 1-jén 18 óra 45 perc körül ment oda az egyik szegedi gyorsétterem előtt J. J. T-hez, akit fenéken rúgott, majd a J. J. T. társaságában lévő L. T-t két kézzel arcul ütve kérdőre vont, hogy „mit akar a feleségétől”. Amikor az utóbbi azt mondta, hogy nem akar semmit P. S. egy 9,5 cm pengehosszúságú bicskával legalább két alkalommal L. T. teste felé szúrt. Az a szúrást a bal keze felemelésével elhárította, így a kés először a bal karját, majd másodjára a bal combját találta el. J. J. T. mindezt látva, a sértett segítségére sietett, akit a P. S. további támadása elől elhúzott. Ekkora bűncselekménnyel vádolt P. S. J. J. T.-hez lépett, mire az hátrálni kezdett, és megbotlott. A vádlott eközben hadonászó mozdulatokkal, kis erővel J. J. T. arca felé szúrt, a kés azonban nem érte el áldozata arcát. A vádlott ezt követően fordulásból még egyszer, hátulról L. T. nyaktájékába, a csuklyás izom vetületébe szúrt.

A sértett a cselekménnyel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de adott esetben bekövetkezhetett volna súlyosabb, akár 8 napon túl gyógyuló sérülés is. A vádlott a bűncselekménye elkövetése előtt kábítószert is fogyasztott.

A Szegedi Törvényszék mindezek miatt bűnösnek mondta ki P. S. vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében, valamint kábítószer birtoklásának vétségében, ezért őt 2 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés tartamába beszámította a vádlott által előzetes fogva tartásban töltött időt, továbbá elrendelte egy korábbi ítélettel vele szemben kiszabott 8 hónap, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett börtön végrehajtását.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az nem emelkedett jogerőre.