Hírek Makó Programok

Jubileumi Szent Erzsébet bált rendez a SZIGNUM

Szombaton este 6-kor a Koronában kezdődik a Szent István Egyházi Általános Iskola hagyományos Szent Erzsébet bálja. A tíz esztendeje alapított ünnepi alkalomra különleges műsorral készülnek a szervezők.

Szabó Anita – Makó

Az idei bál az iskola idei célkitűzéseivel összhangban a közösség gondolata köré szerveződik; volt és jelenlegi diákok és pedagógusok együtt állították össze a produkciókat. A már ismert, szép szokások is megelevenednek majd, lesz kenyérszentelés és kézműves vásár a Korona Szálló dísztermében. Farkas Éva Erzsébet polgármester az általa alapított „élő Rózsa-díj” átadását a jubileumi alkalmon is folytatja, a Makón szolgáló szerzetesnővérek munkáját szimbolikusan egy szál virággal köszöni meg. Fontos szerepet kap az esten továbbá a bál egy évtizedes története, amelyet a SZIGNUM fenntartója, Lobmayer M. Judit tartományfőnök méltat majd.

A közösségi ünnep a névadóhoz méltón, továbbra is a jótékonykodás és az önzetlen adakozás színtere lesz, melyre saját kezűleg készített ajándéktárgyakkal, színes és látványos műsorral készülnek az iskola diákjai és tanárai. A fergeteges hangulatról ezúttal is Csikota József zenekara fog gondoskodni. A Szent Erzsébet bál bevétele az intézmény alapítványának céljait szolgálja ebben az esztendőben is.