Belföld Hírek

A rettegés húsboltját csukták be

Fólia alatt az udvaron tárolt hús, koszos garázs is volt abban a húsüzemben, melyre Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei csaptak le. Az üzem főzőkonyhákat és büféket is ellátott “finomságokkal.

MH-NÉBIH

A NÉBIH ellenőrei az egyik Tolna megyei húsboltban többek között engedély nélkül előállított, nem megfelelő higiénia körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, valamint jelöletlen termékeket is találtak a szakemberek. A húsboltból főzőkonyhákra és büfékbe is szállítottak húst és húskészítményeket. Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol húsdarabolást és élelmiszer-előállítást is végeztek, noha a vállalkozó ehhez engedéllyel nem rendelkezett.

Az ellenőrök összesen mintegy 1150 kg élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak. Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a NÉBIH szakemberei azonnali hatállyal megtiltották.

Nézzen szét a horror húsüzemben:

navigate_before
navigate_next

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű nagyságú bírság várható. Az érintett húsbolt adatai elérhetők a jogsértés listán.