Galéria Hírek Makó Videó

Rendkívüli segélyt kapott a Tinódi utcai család – VIDEÓ

Csaknem mindenük odalett a tűzben, nem tudják, mi lesz ezután. Ezért szerdán Farkas Éva Erzsébet fogadóóráján kértek segítséget. 

Major Zsuzsanna – Makó

Segítségként 85 ezer 500 forint rendkívüli támogatást fog kapni az önkormányzattól a család, akiknek a múlt héten, csütörtökön sok mindenük odalett a tűzben. Itt írtunk róla. Megmutattuk a nehéz helyzetbe került Gálék otthonát.

Gál Árpád, azt is elmondta videónkban, az édesanyját kórházba vitték. Szerencsére azóta kiengedték, bár, még vissza kell mennie majd ellenőrzésre. Komolyabb baja nem lett. Ma a fiával, Árpáddal együtt mentek be Farkas Éva Erzsébet makói polgármester fogadóórájára, hogy segítséget kérjenek.

img_0060

A polgármester, amikor meghallotta, mi történt, azonnal intézkedett. Elmondta, hogy megkapják az önkormányzattól a rendkívüli támogatást, amit törvényileg ilyen esetekben megítélhet. Ez 28.500 forint, ennek a háromszorosa adható. A polgármester utasította munkatársait, hogy a műszaki osztálytól még ezen a héten menjen ki valaki, felmérni a helyzetet, és nézzék meg: milyen munkában lesz szükség a legnagyobb segítségre. Hozzátette, adventkor ruhát, egyéb használati tárgyakat is gyűjtenek rászoruló családoknak, abból célirányosan kapnak majd, illetve utána néznek, hogy  van-e kiadható tűzifa nekik a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A polgármester ebben az évben utoljára tartott fogadóórát, most 20-an keresték fel lakás és munkaügyben, de olyan is akadt, aki ingatlanvásárlással kapcsolatban érdeklődött. Jövőre ismét havonta egyszer lesznek fogadóórák.