Hírek Makó Színes

Mikulás-bulival nyitnák a JAG retro pinceklubját

A régi korszakot idéző, ifjúsági pinceklub készül a József Attila Gimnázium pincéjében. Vezsenyei László ötletgazda jól halad a munkával, decemberben már szeretné, ha működne az ifiklub.

Gajáta Fanni – Makó

Az 1980-as években fénykorukat élték a pinceklubok országszerte és Makón is: többen is emlékeznek az egykori FÉG Klubra, Medicor Klubra vagy esetleg a Gödörre, ahol generációk nőttek fel és bulizhattak. Vezsenyi László, a József Attila Gimnázium testnevelés tanára is járt ilyen ifjúsági pinceklubba, azonban az bezárt. Ennek mintájára gondolta, hogy jó lenne egy hasonló, retro stílusú klubot összehozni.

14991389_1249625391780901_5041167228418870973_o

– Azt láttam, hogy a gimnazista gyerekek nincs olyan közösségi tere, ahol el tudnának ülni, beszélgetni, kártyázni, társasjátékozni és zenét hallgatni. Miután fent az épületben nem láttam alkalmas termet, ezért a pincét szemeltem ki, hogy megpróbáljunk egy ilyen dolgot létrehozni – fogalmazott a testnevelő tanár.

Nem kis munka volt a helyiség kialakításban: a gyerekekkel közösen kihordták a lomokat, a falakat lemeszelték és a padlót is feltakarították. Egy végleges meszelés követően a berendezkedés is megtörtént. A pedagógustól megtudtuk, a bútorok nagy része magától származik, azonban egy felhívást követően több felajánlás is érkezett már, amelyek igazi retro hangulat adnak a pinceklubnak. Már csak fény- és hangtechnikát kell beszerezniük.

dsc_6736

A gyerekek még csocsóasztalt is kértek, illetve profi darts táblát is rendeltek. Így a rengeteg társasjáték mellett biztos nem fognak unatkozni a diákok. A tervek szerint december 6-án, egy Mikulás-bulival nyitná meg a kapuit a hely.

– Be szeretném mutatni az iskolai diákbiztosságnak a klubot, illetve vezetőt is keresni szeretnék. Így 4-5 diák lehetne, aki a szabadidejéből heti egy-két órát itt töltene és ők felügyelnének – mondta a tesitanár.

dsc_6742

Bár a tanárok vegyes érzelmekkel fogadták a pinceklub ötletét, többen nem bíztak benne, hogy lesz is valami ebből. Vezsenyi László gyorsan bizonyította, hogy hajthatatlan, Rója István igazgató pedig szabad kezet adott a pedagógusnak, s ebből lett az, ami.

– Azt látom azokon a kollégáimon, akik már lelátogattak ide, hogy tetszik az egész és most már ők is látják a fantáziát – zárta a gimis tanár.