Kék hírek

Ásóval agyabugyálták el rokonukat

A nő majd az egyik fia egy ásóval támadt rokonára, miután két fia lelökte a bicikliről, sokkolót is használva.

MH

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel és két fiával szemben, akik egy rokonukra támadtak idén júliusban. A vádirat szerint mind a vádlottak, mind a sértett Bakson éltek és közöttük a rokoni viszony korábban megromlott.

A vádlottak idén  július 13-án a kora esti órákban, otthonukban alkoholt fogyasztottak. Amikor meglátták, hogy a sértett kerékpárral elhajtott a házuk előtt, rákiabáltak, hogy álljon meg. Az azonban ennek ellenére továbbhajtott. Ekkor a vádlottak közül a két testvér a sértett után szaladt, megpróbálták őt a bicikliről lelökni, illetve egy sokkolóval megérinteni. A lökés és a sokkoló okozta kis erejű áramütés következtében a sértett elesett és földre került.

A vádlottak ezt követően szidalmazták és fenyegették őt, illetőleg testszerte megrugdosták. Közben egy másfél méteres nyelű ásóval a kezében odaérkezett meg a vádlottak édesanyja, aki felszólította fiait, hogy üssék agyon az ásóval a sértettet. Erre egyik testvér az ásó nyelével megpróbálta fejen ütni a sértettet, akinek részben sikerült az ütést elhárítani, miközben a másik vádlott őt rugdosta. A bántalmazás során a sértett felállt, ezt látva a nő átvette az ásót és egy határozott mozdulattal az ásó élével a sértettet fejen akarta ütni. A sértettnek sikerült a feléje tartó ütés elől kissé hátrahúznia a fejét, ezért az ásó éle a homloka bal oldalát vágta meg, amely erősen vérezni kezdett. Ezután a sértett a helyszínről kerékpárját is hátrahagyva elszaladt, miközben még az ásóval lapockán is ütötték őt.

A sértettet a mentők sürgősségi ellátásra kórházba szállították.

A vádlottak által okozott sérülések gyógytartama 8 napon belüli, azonban a bántalmazás módja, eszköze és ereje akár halálos sérülés létrehozására is alkalmas volt, amely a sértett védekezése, valamint a vádlottakon kívülálló okok, így a véletlen folytán maradt el. A főügyészség a vádlottakat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről majd a Szegedi Törvényszék dönt.