Makó Színes

90 diákot vesz fel a JAG jövőre

Nyílt nappal várta a nyolcadik osztályosokat a József Attila Gimnázium. A 2016/2017-es tanévben is olyan fakultációk közül választhatnak a diákok, mint a biológia, matematika-informatika, humán és angol. A nyílt napon sok érdeklődtek az orosz nyelvtanulás után is.

Gajáta Fanni – Makó

Még mindig népszerű a József Attila Gimnázium, ahol szinte az összes fakultációs osztályokra nagy a jelentkezés. Huszár Szabolcs igazgatóhelyettestől megtudtuk, nem lehet kiemelni, melyik a legközkedveltebb fakultáció: az angol, a biológia, a humán, a média és a matematika-informatika szakirány is nagyon keresett.

– Idén nagy meglepetésünkre több diák és szülő is érdeklődik az orosz nyelvtanulás iránt, többen is szeretnék ezt az idegen nyelvet tanulni – tette hozzá az igazgatóhelyettes. Rója István igazgató hozzátette, jövőre 90 elsőst vesznek fel a gimnáziumba.

dsc_6698

Bár a felvételinek nem örülnek a leendő gimnazisták, azonban ez egy szükséges rossz. Ennek ellenére mindent megtesznek a diákok, hogy bekerüljenek a JAG-ba, ugyanis sokan helyben szeretnének tanulni. Molnár Ákos és Nagy Ádám is azon gondolkozik, hogy inkább itt tanulna szívesen.

– Érdekelt, hogy mi lehet itt tanulni, ezért is jöttem. Beültem egy francia órára és nagyon megtetszett. Bár a nyelvek nem érdekelnek, inkább a sport – árulta el Ákos. – Vagy Makón tanulnék, de esetleg még Budapesten.

dsc_6710

– Hallottam, hogy az angol nyelv itt híres és jól tanítják. Beültem egy órára és igaz ez. Rick tanár úr órájára kerültem, aki egy mókás órát tartott. Nekem főleg az angol az erősségem – vette át a szót Ádám.– Még a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumon gondolkoztam, de inkább Makón maradnék.

Tényleg megéri a JAG-ban maradni, ezt Deli Dzsenifer példája is mutatja. Sok jót hallott a gimiről, ezért is választotta középiskolájaként: szülei Budapesten élnek, azonban ő itt jár iskolában.

dsc_6702

– Nagyon kedvesek a tanárok és megértőek, segítenek mindenben. A közösség is rettentően kellemes és jól lehet szórakozni a többiekkel. Az oktatás is nagyon jó – mondta a 10. osztályos lány, aki matematika-informatika szakon tanul.  – Én Makón születtem, de a szüleim Budapesten élnek, én pedig itt maradtam tanulni. Annyira jó az iskola, hogy ide járok inkább.

dsc_6703

A nyílt nap keretén belül a diákok több órára is beülhettek. A megnyitó beszéd után a gyerekek és a szülők is feltehették kérdéseiket Rója István igazgatónak és Huszár Szabolcs igazgatóhelyettesnek. Ezt követően egy mobil planetáriumot is kipróbálhattak a tanulók.