Lefogták az alvó idős asszonyt, pénzt követeltek tőle, majd megkötözték a rablók, akik 15 ezer forint értékű zsákmánnyal távoztak. Most kerültek előzetesbe.

A bíróság a hétvégén nem jogerősen 30 napra elrendelte annak a két gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akiket rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta a kiskunfélegyházi K. A. és tömörkényi A. J. előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók az alábbi bűncselekmény elkövetésével:

A gyanúsítottak október hó 31-én 19 óra körül – ezidáig ismeretlenül maradt társukkal együtt – a K. A. által vezetett személygépkocsival megjelentek Forráskúton azért, hogy ott rablást kövessenek el. K. A. az autóban maradt, míg A. J. és ismeretlen társuk bemásztak a helybeli idős korú sértett udvarába, és a nyitott ajtón keresztül bementek a lakóépületbe. Itt A. J. gyanúsított lefogta a tévé előtt alvó asszonyt és száját befogva tőle pénzt követelt. A gyanúsított egészen addig tartotta lefogva a sértettet, amíg társa a házat átkutatta. Ezt követően a sértett kezeit egy kábelkötegelővel összekötötték, továbbá egy sállal és egy pulóverrel megkötözték a lábait, majd a házból mobiltelefont, ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el hozzávetőlegesen 15 ezer forint értékben.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak, akik közül az egyik ugyancsak rablás bűntette miatt büntetett előéletűnek minősül, kiemelkedő tárgyi súlyú (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, ezért megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elő megszöknének vagy elrejtőznének. A gyanúsítottak esetében továbbá az eljárás meghiúsításának, K. A-nál ráadásul a bűnismétlésnek a veszélye is fennáll, ezért előzetes letartóztatásuk mindenképpen indokolt.

A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzéseit az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentett be, így a végzések nem jogerősek – közölte a Szegedi Törvényszék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest