Galéria Makó Színes Térség

Ünnepeltek a makói és óföldeáki szociális dolgozók

Gőzölgő babgulyás, finom italok és hangulatos beszélgetések. Közösen ünnepelték tegnap a makói és az óföldeáki szociális otthon dolgozói a Szociális Munka Napját.

Major Zsuzsanna – Makó

A Marosmenti Szociális Intézményen belül 8-9 éve van együtt a makói Batthányi utcai idősek otthona és az óföldeáki otthon, mégis rendhagyó módon most először sikerült egy közös találkozót megszervezni. A jövőben a Szivárvány Otthon részeként is közösen tartanák meg ezeket a napokat – mondta Gönczy Gábor, a makói intézmény vezetője.

dsc_0254

Elmondta, hogy a Szociális Munka napján tradíció, hogy 2-2 dolgozót jutalmaznak Makóról és Óföldeákról is. Egyikük ápoló, gondozó, a másik pedig más szakterületen végzi a munkáját. Makóról Báyerné Kovács Katalin ápológondozót, és Tóth Tamást a mosoda munkatársát, Óföldeákról Rakonczai Sándorné gyógytornászt és Juhászné Baka Erzsébet szakácsot jutalmazták.

dsc_0311

Majsai Beatrix, a  Csongrád Megyei  Szivárványotthon megbízott igazgatója elmondta, nagyon fontos nekik a mai nap, azért is, mert a dolgozóknak ez egyfajta jutalom az egész éves munkaért, és ugye, van, akinek a több évtizedes munkájáért.

dsc_0304

A rendezvényen részt vett Toldi János képviselő is, aki megköszönte azt, amit minden nap végeznek a szociális dolgozók. A képviselő körzetében működik a Batthyányi utcai otthon. Egyébként a képviselői alapjából is támogatta a rendezvényt. A dolgozók bográcsos babgulyát kaptak ebédre, és jó hangulatban együtt töltötték a délután.

Galériánk innen lapozható:

navigate_before
navigate_next