Színes Térség

Udvari foglalkoztatóra gyűjtött a maroslelei ovi

Mint minden évben, idén is jótékonysági bált szervezett a maroslelei Zengő Óvoda. Ebben az évben olyan fedett, kültéri foglalkoztatóra gyűjtenek, amelyet a meleg nyári napokon ki tudnak használni a gyerekek.

Gajáta Fanni – Maroslele

A maroslelei Zengő Óvoda évről évre megrendezi a jótékonysági bálját. Ilyenkor mindig egy eszközre vagy tárgyra gyűjtenek, így az óvoda nem csak egy mesebeli hely lesz számukra, hanem jól felszerelt is.

– A jótékonysági óvoda bálunkat nagyon sokan támogatják, és ezekből a támogatásokból idén egy udvari foglalkoztatóra szeretnénk beruházni, ahol a gyerekek hűvösebb időkben és a meleg nyári napokon is tudnak játszani és kézműveskedni – tudtuk meg Bányai Anita óvodavezetőtől. A nyitott, fedett, fából készített foglalkoztató alá egy csoportnyi gyerek bármikor befér, napsütésben és esőben is.

fullsizeoutput_2ecf

A maroslelei óvodában jelenleg három csoport jár, kis-, középső- és nagycsoportra bontva. Összesen 67 gyerkőc jár az intézménybe.

Szakács Fanni és Kósa Viola is nagyon szeret óvodába járni. A két kislány legszívesebben barátnőikkel játszanak délelőtt.

– Pónikkal és babákkal szeretünk játszatni és rajzolni is szoktunk – árulta el a hat éves Fanni. Barátnőivel óvoda után is sokszor együtt vannak.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

– Én már nagyon várom a sulit is, már voltam az itteni iskolában is. Nagyon tetszett, hogy tanulni lehet. Szeretnék már én is tanulni – vette át a szót Viola.