Színes Térség

Roma Ki mit tud Csanádpalotán

Az esélyegyenlőség jegyében telt a szombati nap Csanádpalotán. Dél előtt futballmeccset rendezett a Csanádpalotai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, majd dél után megrendezték a hetedik Ki mit tud?-ot.

Forró Flóra – Csanádpalota

Idén is sok érdeklődőt vonzott a Ki mit tud? a csanádpalotai Kelemen László Művelődési Házba. Igen színes kulturális műsorral készültek a fellépni vágyók. A versmondásban és énekben ugyanúgy szép számmal jeleskedtek mint táncban. A sport sem hiányozhatott a napból, ugyanis dél előtt rasszizmus elleni focimeccset rendeztek.

navigate_before
navigate_next

Kincses Ferenc a Csanádpalotai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: sokakat érdekelt a focimeccs, hat csapat képviseltette magát. Voltak általános iskolásokból és dolgozó felnőttekből álló csapatok, de a legbüszkébb a lányokéra volt. Itt nem az eredmény számított, hanem hogy bebizonyítsák kortól, nemtől és bőrszíntől függetlenül is lehet és is együttműködni. Ezért is nem voltak helyezések. Szerencsésnek érzi viszont magát, mert Csanádpalotán nagyon sok jó lelkű ember van aki mindig támogatja önkormányzatuk munkáját. Ezt tükrözi, hogy idén már hetedjére valósulhatott meg a Ki mit tud, ami töretlen sikernek örvend. A jövőben is szeretnék ezt a hagyománnyá vált programot tovább vinni. Főleg iskolás korú gyerekek lépnek fel itt szép számmal, de akadnak a fiatal felnőttek és idősebbek is akik tánccal szórakoztatják a közönséget.

Az egész napos programon senki nem maradtak éhen. Sertéspörkölttel és szendvicsekkel láttak vendégül mindenkit.