Makó Színes

Gazdákra találtak az árva állatok

Adománygyűjtéssel egybekötött örökbefogadó napot rendezett a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület. A cicák és macskák nem csak Makóra kerültek, hanem Kövegyre és Nagylakra is.

MH-Makó

Ellátogattunk a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület örökbefogadó napjára, s már a délelőtt folyamán sikeres volt a napjuk: ott jártunkkor három cica és öt kutya talált már gazdára. Kaskötő Gizella, az egyesület programvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy két jószág Kövegyre, egy Nagylakra és a többi örökbefogadott állat Makóra került.

dsc_6579

– Úgy gondolom, hogy a makói emberek egyre jobban szeretik az állatokat – véli a programvezető. – Adakoznak és örökbe is fogadtak már sokukat.

dsc_6590

Akik jól figyeltek, egy apró életet is kiszúrhattak elbújva: Földesi Emese egy öthetes kölyökkutyát próbált melegen tartani. Elmondta, hogy egy szeméttelepen találták őket, majd egy másik állatvédővel közösen befogadták.

dsc_6574

– Cumival etettük őket. Még nem tudjuk, hogy milyen keverék kutyusok lehetnek, de kíváncsiak leszünk, hogy mivé cseperednek – tette hozzá Emese, aki nagy állatvédő. – Azért lettem állatvédő, mivel úgy gondoltam, nekik is szükségük van egy védőangyalra.

A makói egyesület 18 óráig várja az adományokat az Aradi utcai hipermarketnél.