Makó Színes

A szociális munkát ünnepelték Makón

A Maros-parti városban 14 telephelyen, 106 dolgozó lát el valamiféle szociális munkát. A Szociális munka napját minden évben megünneplik, így ez idén sem maradhatott el. Az önkormányzat egy vacsorára invitálta a szociális szférában dolgozókat. 

Gajáta Fanni – Makó

Nem csak ünnepeltek az Egyesített Népjóléti Intézmény dolgozói, hanem az évet is értékelték, a Szociális munka világnapja alkalmából. Ezért a makói önkormányzat vendégül látta a makói szociális szférában dolgozókat.

dsc_6470

Makón 14 telephelyen 101 dolgozójuk és 5 közfoglalkoztatott lát el szociális munkát. Tóthné Balázs Andrea, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője elmondta, a közösségük nagyon jó, összetartó csapat.

– Úgy gondolom, hogy a szociális szféra elég komoly lelki, fizikai és mindenféle megterhelésnek van kitéve, ezért néha kell a kollégáknak, hogy egy kis összetartozás-érzést, felüdülést, fellendülést és motivációt adjunk a következő évre – fogalmazott a vezető.

dsc_6450

A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett.  A város első embere kiemelte, olyan szolgálatot végeznek azok az emberek, akik ezt a hivatást választották, amelyet erkölcsileg és anyagilag is megfizethetetlen.

Molnárné Mucsi Bernadett 1993-ban döntött úgy, hogy ezt a pályát választja, mivel számára a segítségnyújtás fontos és ösztönző. Véleménye szerint elsődleges céljuk az, hogy adjanak. Jelenleg a Királyhegyesi utcai Idősek Klubjának a vezetője.

– Az elmúlt időszakban nagyon sok programjaink voltak. A legfontosabb ünnepek, mint a farsangot, a Nőnapot, az Idősek napját, illetve családi délutánokat és generációk találkozóját szerveztünk. Most nagy gőzerővel készülünk a Karácsonyra – mondta a klubvezető.

dsc_6472

Ebben a szakmában nem csak a nők, hanem a férfiak is helyt állnak. Ezt Zsiga István is tudja bizonyítani, ki okleveles, szakvizsgázott szociális munkás. Keresztény családban nőtt fel, innen ered a segíteni akarása.

– A kereszténységben a segítés elengedhetetlen – nyilatkozta a családsegítő szolgálatnál dolgozó családgondozó. Hozzátette, elhivatottsága közel 20 éves múltra tekint vissza.