Színes

Lelkileg és testileg is feltöltődnek a pedagógusok

Mintegy 350 pedagógus gyűlt össze a Szent István Egyházi Általános Iskolában.  A kétnapos nevelési konferencián a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott intézmény dolgozói vesznek részt. Az előadások mellett a várost is felfedezik majd.

Gajáta Fanni – Makó

A szakmai előadásokon szerzett tudás mellett lelki feltöltődést is ad az a kétnapos konferencia, amelynek a Szignum ad otthont. Ezt Alföldi Ildikó, a Patrona Hungariae matematika szakos tanárja állítja.

– Megerősít abban, hogy egy ilyen iskolában tanítani egy pluszt ad az életében, illetve ehhez a közösséghez tartozhatunk – tette hozzá a pedagógus. A matektanár szerint fontosak az ilyen találkozások is, ugyanis sokszor olyan kollégákkal is találkoznak, akik a határon túlról érkeztek.

dsc_6447

A makói konferencián sem volt másképp, ugyanis Debrecenből, Budapestről, Szegedről, illetve Szovátáról és Nagybecskerekről is jöttek pedagógusok. A nyolcadik alkalommal megrendezett találkozó lényege, hogy egységes nevelési és szellemi környezetet biztosítson a diákok számára a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott iskolák. Ez csak úgy jöhet létre, ha ilyen nagy volumenű találkozót szervez a fenntartó.

– A Boldogasszony Iskolanővérek alapküldetésének az a lényege, hogy küldetéses embert neveljenek. Ezért szervezzük meg minden évben ezeket a találkozókat – fogalmazott Szűcs Péter igazgató.

Fotó: Katona Boldizsár
Fotó: Katona Boldizsár

A délelőtti szent misét követően Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntőt mondott. A város első embere elmondta, nagy öröm a város számára, hogy Makón rendezik meg ezt a konferenciát. A résztvevők a Hagymatikum Gyógyfürdőt is kipróbálhatják az önkormányzat felajánlása által.

dsc_6439

– Úgy gondolom, hogy mind a szakmai, mind a lelki és a fürdőnek köszönhetően a testi feltöltődést is tudjuk biztosítani ebben a két napban a 350 pedagógus részére – nyilatkozta a polgármester.