Kék hírek Makó

Kirobbant a fal, sok mindenük odalett a makói tűzben – videó

Akkora volt a robbanás a Tinódi utcai háztűzben, hogy szinte eltűnt a konyhafal. A család most nem tudja, mitévő legyen.

Major Zsuzsanna – Makó

Gál Árpád azt mondta, 72 éves édesanyját oxigénmaszkban vitték el a mentők Tinódi utcai házukból. A testvére telefonált a férfinak csütörtökön délelőtt a munkahelyére, hogy nagy a baj otthon, ég a ház! Rögtön haza sietett, akkor már a tűzoltók oltották a lángokat. Egy gázpalack is felrobbant, a detonáció kiütötte a konyhafalat. Videónkban Árpád elmeséli, mi történt:

Nagy szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, és azonnal elkezdtek oltani. Még így is látszódik a pusztítás. Ablak és ajtó sem maradt a házon. Az udvaron halomban állnak az elszenesedett holmik.

dsc_0378

Sok a lom a ház körül, Árpádék nem dobnak ki semmit, a vasat leadják, így gyűjtenek kis plusz pénzt a fizetésük mellé. Árpád közmunkás, a testvére is dolgozik. Hárman élnek, két házban, merthogy a szomszédos épület is az övék, de az sincs sokkal jobb állapotban, mint a most leégett. Sertéstelep volt régen a telkeken, egyben adták el annó a két házat, de csak toldozgatni tudták az évek során mindkettőt. A tető romos, az ablakok helyén fólia, a falak csupaszak. Most a valamennyire ép, másik házban laknak.

dsc_0390

Árpád azt mondta, most biztosan kevés lesz minden bevételük az otthonuk felújítására. Van két romos házuk, de szinte mindkettő lakhatatlan. Segítséget nem vár senkitől, azt mondta mindenért megdolgoznak, de most biztosan szükség lesz valamiféle csodára, hogy még karácsony előtt, az édesanyja születésnapjáig, legalább az egyik házat rendbe tudják tenni.

Galéria:

navigate_before
navigate_next