Makó Színes

Interjút és novellát díjazott a Szirbik Miklós Egyesület

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának alkalmából versenyt hirdetett a Szirbik Miklós Egyesület a Makó-Belvárosi Református Egyházközösséggel és a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolával közösen. Két első helyezettet díjaztak.

Gajáta Fanni – Makó

Középiskolai tanulók számára hirdetett versenyt a Szirbik Miklós Egyesület a Makó-Belvárosi Református Egyházközösséggel és a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolával közösen. A pályázatra novellával, családi visszaemlékezéssel vagy riporttal lehetett jelentkezni.

dsc_6491_1

A délutáni eredményhirdetésen két legjobb pályaművet díjazták. Sipos Maja Flóra, a József Attila Gimnázium tanulója Tóth Ferenc nyugdíjazott múzeumigazgatóval készített interjút, míg Tasi Renáta, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákja egy novellával nevezett.

dsc_6493_

– „Utolsó levél” címmel íródott a mű és egy fiúról szólt, aki a gimnáziumban tanult. Az ő életét és a körülötte lévő eseményeket dolgoztam fel – tudtuk meg Renátától. A lányt Ocsovszkiné Joó Judit osztályfőnöke és magyar tanárja biztatta, hogy jelentkezzen. Mint elmondta, az írás nem áll tőle messze, bár leginkább verseket ír.

dsc_6481_1

– Könnyen beleképzelem magam a szituációkba, így ez jól ment, azonban az információgyűjtés kicsit bonyolultabb volt, mivel elég sok helyen utána kellett néznem és olvasnom, hogy valós dolgokat is tartalmazzon, ne csak elképzelt dolgokat – tette hozzá a gimnazista lány.