Kék hírek Térség

Kávéval álcázta a marihuánát

14 kg marihuánagyanús anyagot találtak egy albán BMW-ben a pénzügyőrök. A kábítószergyanús anyagot a rendőrség munkatársainak átadták és az ügyben feljelentést tettek.

MH-NAV

A pénzügyőrök egy albán rendszámú BMW 730D típusú személygépjárművet és annak két albán állampolgárságú utasát ellenőrizték a röszkei határkirendeltségen. A két férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem hoztak magukkal, azonban zavart viselkedésük miatt a járművet a pénzügyőrök tételes vizsgálatra félreállították.

A különös viselkedés mellett gyanússá vált továbbá, hogy az utazók semmilyen útipoggyászt nem hoztak magukkal, valamint az egyik albán állampolgár néhány nappal előtte lett a gépkocsi tulajdonosa. A pénzügyőrök a vizsgálat megkezdésekor átalakítás nyomait látták a jármű hátsó lökhárítójának alján, valamint erős kávé illat csapta meg az orrukat. A rejtekhelyről, barna ragasztószalaggal körbetekert csomagokban összesen 14050 gramm marihuána gyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot, valamint a két albán férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak – közölte a NAV.