Angol nyelvű térségi szavazórendszeres tesztmegoldó versenyt rendezett ma a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye. Öt intézményből 34 diák jelentkezett rá.

Albert Barbara – Makó

Az angol nyelvű térségi szavazórendszeres tesztmegoldó versenyen a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási és Bartók Tagintézményéből, a József Attila Gimnáziumból, a kiszombori Dózsa György Általános Iskolából és a Szikszai György Református Általános Iskolából 34 tanuló mérte össze tudását. A versenysorozat első állomása 5-6. osztályosoknak szólt.

dsc04040

– Sajnos kevés az olyan verseny, ami a nyelvtant célozza meg. A diákoktól korosztályuknak megfelelő szintű tudást várunk el, ami a kiírásban is szerepelt. A sorozat második része áprilisban lesz 7. és 8. osztályosoknak. A gyerekek a nyelvtant általában száraznak, unalmasnak találják, ezért próbáljuk valamivel motiválni őket. A digitális technika, köztük a szavazórendszer nagyszerű eszköz, hogy felkeltsük a tanulók érdeklődését. Több, mint 10 éve használjuk ezt az Almási iskolában, hogy érdekesebbé tegyük a tananyagot, a feladatok megoldását. Rendkívül alkalmas gyakorlásra, összefoglalásra, számonkérésre – mondta Viasz-Kádi Edit angol tanárnő.

dsc04045

– Az angolt 3. osztályban kezdtük először játékosan, majd tananyaggá vált. Úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb a részvétel a versenyen – árulta el Náhlik Gréta és Gyenes Lilla, az Almási két ötödikes diákja.

dsc04038

– Nagyon szeretjük a nyelvet és ez hasznukra válhat a későbbiekben. A szavazórendszer egy hihetetlenül jó megoldás – számolt be a szintén ötödikes Brachna Boglárka és Hegedűs Máté.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest