Színes Térség

Felavatták a Dér-díjasok falát

Csütörtök délután avatták fel a csanádpalotai Dér István Általános Iskolában a Dér-díjas diákok falát.

Forró Flóra – Csanádpalota

A vendégeket Szabó Zsuzsanna, az iskola igazgatónője köszöntötte. Az ünnepségnek az adta a különlegességét, hogy az eddigi díjazottak részt vettek rajta, és röviden elmesélték hogyan alakult az életük az általános iskola befejezése óta.

Az ünnepségen megtudtuk hogy a Dér-díjat minden tanév végén a búcsúzó nyolcadikosok között osztják ki. Ahhoz, hogy ezt a rangos elismerést valaki elnyerhesse, komoly feltételeknek kell megfelelnie. A legfőbb elvárás, hogy a végzős diák az iskolának legalább 4 éve tanulója legyen, 4,5 vagy afeletti tanulmányi átlaggal rendelkezzen, iskolai rendezvényeken aktívan vegyen részt, illetve a versenyeken való eredményes szereplés. A díjat 2007 óta adják át, volt olyan év hogy ketten is kiérdemelték ezt az elismerést, míg másik évben senki sem. Eddig 7 volt diák arcképe szerepel ezen a bizonyos falon, közülük négyen vettek részt a délutánon.

navigate_before
navigate_next

Az iskola tanulói zenés -verses műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, továbbá a gyerekek rajzaiból kiállítást tekinthettek meg.