Galéria Makó Sport Színes

A szülőknek kell példát mutatniuk a sportban és a hulladékgyűjtésben

Újraindult a Küzdj meg a Bajnokkal! program, ahol neves magyar sportolók rendhagyó testnevelés órát tartanak általános iskolásoknak. Hétfőn Kiszomborra látogatott a kezdeményezés részeként Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, ma pedig válogatott kézilabdázók jöttek Makóra.

Gajáta Fanni – Makó

Ismét országos turnéra indult a Küzdj meg a Bajnokkal! program, amellyel az egészséges életmód és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a gyerekek figyelmét. Süli Andrástól, a Küzdj meg a Bajnokkal Alapítvány elnökétől megtudtuk, hogy a tavaszi bemutatkozás nyolc helyszínen történt meg, s mintegy 250 diák vett részt rajta és 2000 tanulóhoz ért a kezdeményezés. Az őszi turnéra hat iskola jelentkezett, köztük a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye.

dsc_6214

Délelőtt Herbert Gábor és Vadkerti Attila több mint 100 szoros válogatott kézilabdázók tartottak rendhagyó testnevelés órát. Vadkerti elmondta, gyakorló szülő számára neki is fontos, hogy jóra nevelje a gyermekeit.

– Amikor megkaptam a felkérést erre a programra, nagyon jó ötletnek tartottam, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni tudatosságra nevelni a gyerekeket. Ez a kezdeményezés a minél több testmozgásra és testnevelésre próbálja ösztönözni a diákokat, illetve arra, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot – mondta a sportoló. Hozzátette, családjában mind a kettő szerepet kap. Gyermekei sokat mozognak iskolán kívül, illetve otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot.

dsc_6160

– Úgy gondolom, a legnagyobb szerepük a szülőknek van abban, hogy mozogjanak a gyermekeik. Ha fiatalon megismerkednek ezekkel a fontos dolgokkal, onnantól a szülők nagy feladata, hogy egy kicsit rákényszerítsék a csemetéjükre ezekre. Nekik sokkal könnyebb leülni a számítógép elé játszani vagy a csokipapírt a szemétbe dobni, de a szülőnek kell egy kicsit példát mutatnia, hogy a gyerekek ezt csinálják, szeressék – fogalmazott a kézlabdás.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A rendhagyó testnevelés órán a helyes étkezési szokásokat is megtanulhatták az iskolások. Ezt követően, egy kis bemelegítés után különböző sor- és labdajátékokon vettek részt. György Luca a tánc mellett heti kétszer szokott futni. Családjában fontos a sport, testvére vízilabdáznak, s néha édesapjával is eljárnak sportolni.

– A szervezetnek is szüksége van a sportra és nem szeretnék lebetegedni sem. A hetedik osztály így is nehéz, így nem lenne jó hiányozni – árulta el Luca. – Egy éve hip-hopot táncolok. Ha rossz az idő, akkor otthon a futógépen futok 10 percet, de jó időben apukámmal járok el.