Hírek Makó

Kukába való a makói időseknek küldött szemétdíj csekkje

Majdnem palotaforradalom tört ki Makón, miután a szolgáltató annak ellenére küldött csekket a  65. év felettieknek a szemétdíjról, hogy azoknak nem is kell fizetniük. A szolgáltató elnézést kért, a tévesen postázott csekknek a kukában a helye.

Major Zsuzsanna – Makó

A kukában kötött ki a csekk, amit a szemétszállító küldött a makói dr. Juhász Mihálynénak. Azért dobta ki, mert nem kell befizetni, mivel idősebb 65 évnél. Tévesen kapta meg.

dsc_0183

– Felháborító, már évek óta nem kellett fizetnünk a szemétszállításáért. 81 éves vagyok, ideig nem fizettem. Meglepődtem, hogy most miért kell – panaszolta a makói dr. Juhász Mihályné. Be is ment a makói önkormányzathoz, hogy megkérdezze, most mit csináljon. Ott azt mondták, nem kell fizetni, a szolgáltató tévesen küldte ki a csekket.

263 forint- ennyi áll a csekken, aminek a fizetési határidejeként november 15-ét jelölték meg. – Nem nagy összeg, nem arról van szó. Csak hát, ha nem kellett eddig sem fizetnünk, akkor most miért kellene? – tette hozzáHogy megmutassa elő is kereste azt az értesítést, amit még az önkormányzattól kapott. Ebben is az áll, nem kell fizetniük a 65 év felettieknek.

dsc_0180

Megkerestük a makói önkormányzatot, ahol elmondták összesen 2744 makói háztartás esetében teljesen ingyenes a hulladékszállítás, mégpedig egy helyi rendelet alapján. Hozzátették: az elmúlt napokban nagyon sok felháborodott 65. év feletti makói lakos fordult a polgármesteri hivatalhoz, mert a szolgáltató, a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft., annak ellenére küldött számlát nekik,  hogy képviselő-testület rendelete szerint már nemcsak a 70 év felettieknek, hanem minden olyan háztartásban ingyenes a szemétszállítás, ahol legalább az egyik lakó betöltötte a 65. életévét.

A szolgáltató, azaz a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft.  is elnézést kért. Közölték: technikai okok miatt tévesen küldtek számlát azoknak, akik a makói helyi rendelet szerint mentesültek a szemétdíj fizetése alól. Ezért kérik az érintetteket, hogy a megkapott számlát ne fizessék be. Helyette hamarosan kapnak egy sztornózott számlát. (És persze azt se akarja senki se befizetni! – a szerk.) Az okozott kellemetlenségért pedig  elnézést kérnek!