Makó Színes

Velnök elnököt választottak

Közel 10 évig működött a városban diákönkormányzat, azonban pár éve megszűntek. A szeptemberi Közös Többszörös Diáknap adta az ötletet, hogy újra összeálljon egy olyan szervezet, ahol a diákokat összefogják. Így jött a Velnök, melynek ma vezetőit megválasztották.

Gajáta Fanni – Makó

A legutóbbi Közös Többszörös Diáknap után a návays Szabó Kitti arra gondolt, hogy jó lenne újra egy olyan közösség, ahol a makói fiatalságot össze lehet hozni – így alakult meg a Velnök, az egykori diákönkormányzat mintájára. Nevüket Makó régi neve adta. Az elnök először diákokat toborzott, a makói középiskola intézményekből.

dsc_6147

Az elnöki pozícióért hárman indultak: Szabó Kitti, Varga Dénes és Barák Bence. A szavazáson elsöprő eredményt ért el Kitti, az alelnöki pozíciót Dénes kapta. Négyfős diáktanácsot is alapítottak, melynek tisztségeit Graur Bence, Kakuszi Margó, Tóth Boglárka és Nagy Dorina tölti be. Feladatok az elnökség segítése lesz.

dsc_6153

– A Velnöknek olyasmi célja lennének, mint a régi diákönkormányzatnak: programszervezések városszinten – fogalmazott az elnök. Az újraalakulást követően belelátnak a munkába. Kitti elárulta, a régi DÖK-ben is egykor a programok szervezésében tevékenykedett közel egy évig. –  Jövőre biztos programunk lesz a Valentin-napi flashmob. Emellett testvérvárosokkal is szeretnénk felvenni kapcsolatot és a Közös Többszörös Diáknap sem fog elmaradni. Csapatépítésre mindenképpen szükség van, hogy összekovácsolódjunk.

dsc_6137

A régi városi diákönkormányzat mintegy tíz évig létezett, különböző programok lebonyolításában vett részt. A csapatépítések mellett közös Többszörös Diáknapot és nyárköszöntőt szerveztek, illetve különböző flashmobokat és futásokat is összehoztak – mint például a Mikulás-futást.